torstai 10. helmikuuta 2022

Tuplanolla, joista toinen LUVA

 Ollut niin kiire viikko Mörkön terveyshuolineen (alempana) ettei ole kerennyt edes kirjata viime lauantain kisoista riviäkään. Käytiin Tikrun kanssa ensimmäistä kertaa Ojangossa, ja oli mukava huomata ettei Tikru välittänyt uudesta paikasta pahemmin. Edellisestä kerrasta onkin jo vuosia, ja täytyy kyllä sanoa ettei Ojangosta tullut edelleenkään omaa lempipaikkaa. Jotenkin ahdas, pohja "kova" ja ylipäätänsä jotenkin turhan kaoottinen ja ahdas tunnelma. Tikru kulki ahtaissa paikoissa hyvin ja rauhoittui myös tekemään omia tehtäviä toisista koirista välittämättä. Molempien starttien alussa Tikru oli jostain syystä jännittynyt, enkä lopulta pyytänyt koiraa edes istumaan kun se selkeästi ahdistaa koiraa tällä hetkellä. 

Tuomarina oli Timo Teileri, uusi tuttavuus. En ollut ihan kauhean ilahtunut hänen radoilla olleista hieman tiukoista linjoista, mutta toisaalta radoilla sai myös sellaisia haasteita joita ei ole ollut kovinkaan paljoon. Muun muassa pujotteluun menot olivat kummallakin radalla vaikeahkot ja käännöskäskyistä olisi ollut hyötyä.

Tikrun ensimmäinen rata oli agilityrata, mikä selvittiin nollalla maaliin 3,58m/s etenemällä. Tällä suorituksella tulimme toisiksi ja nousunolla jäi siis haaveeksi. Puomi oli neljäntenä esteenä radalla, ja jos edellisissä kisoissa Tikru tekin aivan super puomin (radan lopussa) niin nyt oli todella jännittynyt suoritus ja osumakin ihan kontaktin yläreunassa. Radan edetessä Tikrukin rentoutui ja meno parani.

Hyppyradalle lähdettäessä Tikru oli taas hieman jännittynyt, mutta ensimmäisten esteiden jälkeen meno rentoutui. Pujotteluun tultiin klo 3 niin että itse olin vielä vasemmalla puolella. Ei mitään ongelmaa, vaikka lähestyminen oli vielä kovasta vauhdista! Muutoin oikein siistiä tekemistä ja nolla 3,82m/s etenemällä. Tällä suorituksella tuli voitti ja se himoittu LUVA! Nyt on kaksi kolmesta koossa.

Mörkö... Mörköllä ilmeni viime viikolla tarve hammashoitoon ja se hiukan pisti jännittämään kun koira on kuitenkin jo 12v. Verikokeet olivat kuitenkin oikein siistit ja kun sydänkin kuullostaa siltä miltä pitääkin niin suu hoidettiin kuntoon. Kotiin tultiin kolme hammasta köyhempänä ja hiukan yllättäen eturauhasen tulehduslääkkeiden kanssa. Mörkö ei ollut oireillut tulehdusta mitenkään, joten sinänsä hyvä että rauhoituksen aikana otettiin virtanäyte ennemminkin varotoimenpiteenä - mikä paljastikin aika pahankin tulehduksen. Nyt Mörkö ottaa rauhallisemmin useamman päivän ennen kuin aletaan taas touhuilemaan omia juttujamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti