sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Onnistuneita treenejä!

 Kävipäs viikolla niin mainiosti että ihan vahingossa omatoimitreenit ja ohjatut treenit tukivat toisiaan täydellisesti. 

Olin jo aikaisemmin suunnittelut tekeväni omatoimittreenissä juoksupuomia sekä pujottelun vaikeampia pujottelukulmia muistutteluna. Pujottelukulmat ovat olleet työlistalla jo ikuisuuden, mutta jostain syystä treeniaihe aina lykkääntyy tuonnemmaksi. Usein siitä syystä ettei jaksa rakentaa sopivaa treeniä, usein myös ihan omaa mukavuuden haluani sillä pujottelun treenaaminen ei kuulu omien suosikkien joukkoon. Hetken esteitä tuijoteltuani tajusin, että siinä on helppo treenata 90 kulmassa lähestyä suorituksia eli kaikkinensa neljä eli variaatiota kun avokulmat teki molemmin puolin ja umpikulmat samoin. Koska näitä ei ole tehty ikuisuuksiin niin vauhtia oli maltillisesti yhden hypyn takaa ja namimaatti pujottelun lopussa. Onnistumisprosentti oli hiukan yllättäen 100%

Ohjatujen treenien radan saatuani itselleni ennen treenejä sai minut kyllä nieleskelemään muutaman kerran. Vaikeaa, vaikeampaa ja hullun vaikeata. Täydellinen ajoitus treenille kuitenkin siinä mielessä että olin juuri muistutellut asiaa Tikrulle ja nyt pääsin kokeilemaan koiran taitoja kovassa vauhdissa! 


Ja miten hyvin treenit menikään! Käytännössä yhdellä korjauksella koko rata kerralla purkkiin. Loppujen lopuksi pujottelun tekemä haaste osoittautui helmpommaksi kuin oletin, mutta tämä on täysin koiran ansiota. On niin hienoa kun koira irtoaa itsenäisesti pujotteluun, on motivoitunut pujottelija eikä välitä minun puolenvaihdoista pätkääkään. 

  • Suurin haaste oli heti ensimmäisen pujottelun jälkeen kun Tirku ei tahtonut kestää pujottelun jälkeistä päälle juoksua / vedätystä, mutta tämän arvasinkin koska pujottelun jälkeiset kuviot ovat vielä työlistalla. Itse pujottelluun menossa ei vaikeutta eikä siten haastettakaan.
  • seiska hypyn jälkeen tein valssin ja lähetin koiran pujotteluun ollen koiran vasemmalla puolella, siitä oli helppo lähettää koira putkeen
  • 12 hypyltä koiran lähetys ollen itse vasemmalla
  • 17 hypyn ja 18 hypyn välissä persjättö ja koiran lähetys pujotteluun ollen itse oikealla puolella. Tästä olen varsinkin ylpeä sillä lähestyminen oli todella kovalla vauhdilla ja suoraan houkuttimena oli putken pää.
Toki treenattavaa lähestymiskulmista vielä on (ns klo 2 ja klo 10 kulmat), mutta onhan nykytilannekin jo todella mainio. Pitää myös olla tyytyväinen hyvin sujuneista kontakteista. Näillä pohjilla on kyllä kiva mennä taas kisaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti