perjantai 1. toukokuuta 2020

Käännöskäskyt työn alla

Ei tässä ihan laakereilla ole tullut oltua, vaikka korona yrittääkin kampittaa parhaansa mukaan. Jouduin hieman viilaamaan aikaisemmin tehtyä suunnitlemaa, mutta paljon huhtikuussakin lopulta on tullut tehtyä.

Koirien kanssa on lenkkeilty enemmän kuin vuosiin. Edelleen on parantamisen varaa, ja monet varmasti lenkkeilevätkin enemmän mutta näin säännöllisesti koirat eivät ole lenkkeilleet todella pitkään aikaan. Kiitos vauvan joka ei nuku kolmansia päiväunia kuin rattaissa, koirat ovat lenkkeilleet melkein joka päivä minimissään 40min lenkin. Toki vaunujen kanssa valitsen tylsästi kohtuullisen tasaiset lenkit, mutta olemme käyneet mäkisimmillä metsälenkeilläkin paristi viikossa ilman vauvaa. Koirat kyllä tykkää ja kropat kiittää.

Mörkö on keskittynyt lähinnä rally-tokon ja tokon yksittäisten asioiden muistelemiseen. Jostain syystä liikkeestä maahan oli aivan unohtunut, samoin eteen istuminen sai aikaiseksi vain hämmästyneitä katseita. Näiden lisäksi aikaa on kulunut liikkeestä seiso variaatioiden vahvistamiseen. Mörkön kanssa tekeminen on tällä hetkellä suunnittelematonta ja ilman tavoitteita tapahtuvaa aktivointia.

Tikrun kanssa olenkin sitten ryhdistäytynyt useammalla saralla:
- rally-tokoa varten / kehon jumppana keksin opettaa Tikrulle edessä 3m peruutuksen. Rally-tokoon riittäisi kolme koiran mittaa, mutta jostain syystä keksin kokeilla että miten helposti saisi matkan kahdesta kolmeen metriin. Ensimmäiset kaksi metriä tulivat todella nopeasti, joten olin yllättynyt että sitä viimeistä metriä hinkattiin hartaasti pari viikkoa. Mutta sitten kun peruutus alkoi luonnistumaan niin sen yleistäminen eri tiloihin ja ulos tapahtuivat tosi nopeasti. Opetin peruuttamisen luopumista hyödyntäen ja tämä oli varsin näppärää koska peruutus oli alusta saakka koko ajan suora.
- agilityn / rally-tokon kotitreeniin tuli kuin varkain kaksikin asiaa, joista toinen on nyt vahvasti työn alla. Ihan mielenkiinnosta päätin kokeilla opettaa suuntakäskyt. Lähinnä haluan haastaa itseäni että saanko asian opetettua ja kuinka työlästä opettaminen on. En tiedä jaksanko koskana viedä taitoa agilityyn, mutta rally-tokossa on hyvä osata suuntakäskyt. Toki pitäisi ensin opetella ne alempien luokkien muut liikkeet. Puolet suunnista eli vasen on nyt taputeltu, seuraavaksi oikean kimppuun. Toinen listalla odottava asia on in-inin kotitreeni, mutta se odottaa nyt omaa aikaansa.
- tokoon / rally-tokoon perusteita on treenattu pikkuhiljaa kasaan, kun viimein jaksoin opettaa sivulle tulon ja nimetä liikkeen. Pikkuhiljaa hyvää tulee, koira täyttää kohta viisi vuotta joten tällä tahdilla valmista ei tule ikinä :D  Tosin sivulle tulo on nyt niin vahva liike, ettei kovin suurta vaivaa tarvitsisi nähdä seuraamisen opettamisessa... mutta sekin jääköön odottamaan seuraavaa inspiraatiopuuskaa.

Pikkuisen liian monta asiaa nyt tulilla, ei oikein saa vietyä mitään maaliin. Niinpä seuraavaksi keskityn käännöskäskyihin. Hupaisaa vaan miten tilanne muuttuu niin nopeasti. Siinä missä kuukausi sitten kalenteri oli aivan tyhjä niin yhtäkkiä kaiken laista pientä puuhastelua on tullut tilalle. Pitää muistaa että vastaan myös kahden pienen lapsen hoidosta, joten minulta ainakin hävisi vapaa-ajan ongelmat ja ylipäätänsä oma aika koronan myötä. Nipistän koirien lenkkiaikaa ja treeniaikaa miehen säästyneistä työmatkoista. Kun hän nyt kotona työskennellessään säästää aikaa 20-40min suuntaansa, niin ihan kivasti tuossa ajassa kerkeää kyllä tehdä asioita - jos vain haluaa. Valitettavan usein valitsen kuitenkin pidemmät unet tai päiväunet, koronapäivät kun hyydyttävät ainakin tämän mutsin aika totaallisesti. Jos et usko, niin ulkoile itse ensin leikkipuistoissa joka arkipäivä 2-6h riippuen miehen palaverien määristä ja liikuta lisäksi vielä koirat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti