lauantai 16. maaliskuuta 2019

Tikrun ulkopuoliset treenit

Niin paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, niin vähän aikaa. Niinpä Tikru on ollut tässä taloudessa se "sijaiskärsijä". Käyn kyllä Tikrun kanssa enemmän treenaamassa itsekseni hallilla kuin Mörkön, mutta Mörkö on päässyt ehdottomasti enemmän ostotreeneihin. Tänään viimein sopi aika ja kouluttaja, suunnattiin Tikrun kanssa kokeilemaan uutta Niinulaa ja Marjon oppeihin. 

Oli kyllä huippu juttu, ja pitää ehdottomasti koittaa saada Tikrulle kokemuksia uusista paikoista. Ei se nytkään kummastellut uutta ympäristöä, mutta Tikrun treenikokemukset voi valitettavasti laskea edelleenkin yhden käden sormilla joten uudet kokemukset pahaakaan tee. Tarvitsen myö muutaman asian treenaamiseen (kuten persjättö pujottelun tai puomin jälkeen) apupalkkaajaa kun muuten en vain näe mitä tapahtuu tai ainakaan en osaa liikkua luonnollisesti jos pitää koko ajan kurkkia taakseen että mitä koira tekee. Ylipäätänsä tekee hyvää saada ulkopuolista näkemystä oikeastaan kaikkeen tekemiseen.

Aloitin 11 esteen radan pätkällä, missä oli minulle hankala takaakierto-persjättö (piti hinkata useammankin kerran) ja uutuutena in-in ohjauskuvio (meni huipusti joka kerta). In-iniä en ole kahta kertaa enempää Tikrulle vielä esitellyt, mutta pohjatyöt on selkeästi hyvällä mallilla ja voin vaikeuttaa treeniä kohtuullisesti seuraavalle kerralle. Lisää ohjaajan liikehäiriötä, myös juosten. Tikru näytti ilmeeltään siltä että tiesi tasan mitä siltä odotettiin.

Seuraavaksi vahvistettiin renkaalle irtoamista. Rengas sinänsä ei ole ongelma, mutta olen havainnut että jos olen yhtään Tikrun edellä niin Tikru helposti kieltää renkaalla. Helppohan tämä olisi välttää sillä että antaisi Tikrun edetä edessä renkaalle, varsinkin kun irtoaa hyvin. Jatkoa ajatellen haluan kuitenkin pystyä ohjaamaan Tikrua renkaalle edestäkin, miksi turhaan jättää opettamatta kun ei ole iso homma. Marjo hoiti palkkaamisen jotta minä pystyin liikkumaan luonnollisesti. Neljä toistoa riitti tällä kertaa, Tikru kaipasi vettä ja taukoa.

Jutusteltiin useampi minuutti ja päätettiin vielä pikaisesti tehdä puomia, jotta Tikru saa kokemuksen uudesta paikasta ja puomista. Pari ensimmäistä laskevan osuuden juoksutusta osuivat kyllä kontaktialueelle, mutta eivät olleet minun juoksukontaktikriteerin mukaisia. Sitten Tikru ryhdistäytyi ja teki tosi hienon suorituksen ja perään otettiin vielä yksi kokonainen puomi aivan täydellisellä kontaktilla. Oma liikehäiriöni oli nyt minimissä, mutta että tulin iloiseksi suorituksista. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti