lauantai 7. huhtikuuta 2018

Ohjaajan kone sakkaa

Tänään oli kaksi starttia HAUn hurjan pitkiksi venähtäneissä kisoissa. Kivahan se on että on osallistujia, mutta en mitenkään osannut aavistaa että Mörkön vuoro on vasta iltamyöhällä. Päivä käytettiin siis perheen kanssa Korkeasaaressa käyden ja pakko myöntää että alla olevat 18000 askelta saattoi painaa tänään kisoissa.... eikä varmasti jalkoihin tullut lisäpotkua siitä että olen tyystin unohtanut ottaa allergialääkkeet viikkoihin ja tänään havaitsin ettei henki oikein kulje. Etenemät 3,42 (hyppy) ja 3,26 (agi).

Vaikka tuloksilla ei näissä kisoissa juhlittu niin treenillisesti olivat hyvät radat! Ensinnäkin rataan tutustuminen laittoi aivonystyrät koville, kun rataprofiilit eivät olleet aivan simppeleimmät Markku Kaukisen kuitenkaan sortumatta "pitsinnypläykseen". Radat olivat hyvinkin juostavia, mutta tarkkana sai olla. Jokaisella radalla oli haastava pujottelu, ja tähän ensimmäinen rata meillä kompastuikin kun Mörkö meni väärin sisään. Korjattiin ja loppu hyppyradasta niin kuin olin suunnitellut ja tein jopa vaikeaksi kokemani persjätönkin. Pohdin kauan että teenkö ohjausta laisinkaan vai tyydynkö helpompaan takaaleikkaukseen. Tällä radalla lähetin Mörköä suorittamaan esteitä huomattavan kaukaa, ja hyvin irtosi.

Agilityradalla pujottelusta poistuloon olin suunnitellut päällejuoksun, mutta sehän meni ihan reisille. Jouduin nopeasti ratkaisemaan miten jatkan rataa kun koira olikin eri puolella kuin olin suunnitellut. Ei nyt missään nimessä ole optimi juosta pidempi reitti kuin koiran juoksema reitti, mutta tulipahan treenattua jälleen irtoaminen muurille. Tälläkin radalla tuntui hyvältä tehdä takaakierto-persjättö, alkaa selkeästi pahin henkinen jäykkyys olla ohitse ohjauskuvion suhteen. Juoksupuomi oli loistava.  Takaakierto-niisto-persjsättö toimi myös. Jostain syystä putken pimeeseen päähän piti saattaa tosi pitkälle, tähän paloi aikaa.

Kummankin radan jälkeen hiki virtasi ja hengityksestä kuuli että tehoja on käytetty. Mörkö oli erittäin onnellinen ja itseensä tyytyväinen. Tämä oli treenillisesti erittäin hyvä harjoitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti