keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Tikrun kausi 2017 paketissa

Tikrun treeneissä jatkettiin samaa teemaa kuin aikaisempinakin viikkoina, eli vauhtia, fokusta ja itsevarmuutta. Yleensä ollaan tehty 4-6 esteen pätkissä, mutta nyt päätin olla rohkea ja kokeilla pidempää rataa (20 estettä). Kyllähän Tikru välillä tättähääräsi omiansa kun ajatus katkesi tekemisestä, mutta suurimman osan aikaa Tikru teki täysillä töitä - ja meni lujaa!


Vielä on kontaktit ja pujottelu kesken ja erikoisesteistä rengas ja pussi vaativat radan osana vahvistamista. Ikinähän ei voi liikaa vahvistaa irtoamista ja mutkaputket vaativat erityishuomiota. Jostain syystä mutkaputket eivät aina onnistu, joskus taas ei ole mitään ongelmia.

Hurjasti on Tikru kyllä kehittynyt vajaassa puolessa vuodessa, mikä ollaan tavoitteellisesti treenattu. Koira on myös kehittynyt henkisesti ja sen toiston kestävyys on jo aivan eri luokkaa (alussa pystyi tekemään vain 2-4 toistoa) ja lelulla palkkaamistakin koira jaksaa paremmin. Ylipäätänsä Tikru on motivoitunut tekijä, eikä enää turhia haistele ja harvemmin ottaa häiriötä viereisten kentän tapahtumista. Paitsi jos kentällä menee bordercollie aidan lähettyviltä, kuten videolta näkyy :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti