sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kuntopohdintaa ja kesäillan agility-iloittelut

Usean päivän on mieli tehnyt treenailemaan keinua, mutta ei ole oikein mahtunut lomalaisen aikatauluun tämä. Lähinnä siitä syystä että päivällä on ollut koirilla jo sen verran paljon ulkona olemista ettei ole tuntunut enää mielekkäältä tehdä lyhyttäkään treeniä. Muutenkin olen pohtinut koiran kunnon kohottamista aika paljon, ja kun selkeää ohjetta ei netistä tunnu löytyvän niin olen päätynyt käyttämään samaa kuin ihmisillekin suositellan.

Lyhyesti kunto-ohjelma on seuraava: 1 lepopäivä. Jäljelle jäävien päivien lomaan yksi kevennetty päivä, muina päivinä pitkiä lenkkejä (peruskestävyys) satunnaisilla spurteilla höystettynä (vauhtikestävyys). Tällä viikolla tämä tarkoitti meidän kohdalla sitä että maanantaina levättiin. Tiistaina noin tunnin lenkki vapaana mäkisessä maastossa. Keskiviikkona toko-treeni + puolen tunnin lenkki Mörkölle, Ozzy kävi pitkän lenkin. Torstaina hieman vajaa tunnin lenkki mäkisessä maastossa koirat vapaana, itse hölkäten (!). Perjantaina kevennetty päivä puolen tunnin lenkillä. Lauantaina 1h40 lenkki mäkisessä maastossa, reilusti yli puolet vapaana. Tänään tunnin lenkki remmissä, kohtuu tasaisessa maastossa mutta reippaasti kävellen (yhdellä 300m spurtilla). Ja tietty ne agility treenit.

Kuinkas treenit sitten menikään...? Olin aikaisemmin viikolla innostunut tekemään kuivattua maksaa kun alennettua maksaa satuin kaupasta huomaamaan. Nämä superherkut mukanani päätin treenailla (metalli)keinua ulkokentällä (kovempi ääni kuin sisällä), puomia ja pujottelua.

1. keinu mentiin kolmeen kertaan. Jokainen toisto toisensa kopio, Mörkö meni kontaktille saakka vauhdilla ennen kuin alkoi jarruttelemaan. Ihan super! Ei näyttänyt pamaus yhtään jännittävän vaikka toistoja tuli useampi.

2. pujottelu kertaalleen molemmin puolin esteeltä, palkka minulta. Jos tänään olisi ollut kisat niin olisi tullut ensimmäinen hylly :D Mörkö kävi t o d e l  l a kierroksilla ja tarjosi estettä mikä näköpiiriin sattui tulemaan. Alkuun sattui tulemaan kaikkea muuta kuin pujottelua... mutta kun pujottelu viimein löytyi niin hienosti Mörkö sen suoritti molemmin puolin.

3. puomi kolmeen kertaan. Aloin miettimään namikupin paikkaa puomin kanssa... Tähän saakka olen pitänyt kuppia melkein heti puomin loppumisen jälkeen, niin että kun Mörkö on 2on2off kontaktilla niin sillä on kuppi suoraan nenän alla. Keinulla taas palkka tulee kontaktille ja vapautus muutaman metrin päässä olevalle kupille. Miksi näin, en tiedä. Joten päätin kokeilla samaa kauempana olevaa kuppia puomilla. Tiedä sitten johtuiko tästä, mutta jokainen toisto oli edellistä parempi. Jopa niin että viimeisellä toistolla Mörkö laukkasi jopa alastulon alkuun saakka. Täytyy tosin muistaa että nyt tehtiin puupuomia, mikä on ollut aina helpompi. Toisaalta, puupuomillakaan en ole nähnyt pitkään aikaan näin hyvää puomia.

Oikein sormia kihelmöi kun tekisi mieli mennä kisaamaan. Meinasin jo hetken josko lipsuisin kisattomasta heinäkuusta ;) Onnneksi tulin järkiini, ainakin toistaiseksi. Tauko tekee näemmä hyvää, pidetään siitä hyvästä nyt kiinni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti