tiistai 30. heinäkuuta 2013

Treenit - vihdoinkin!

Ainakin jos Mörköltä kysyy :) Tyyppi oli niin innoissaan kun tajusi että treeneihin ollaan menossa. Tätä intoa hyödyntäen suunnittelin tapahtuvaksi seuraavaa:

  • ihan alkuun muutama toisto maassa olevaa puomin alastuloa, kriteerinä laukalla suoritettu "puomi"
  • kaksi pujottelua, palkka heti pujottelun jälkeen
  • toistojen määrä ratatreeneissä minimiin
Ja kuinkas sitten kävikään:
  • Mörkö suoritti maassa olevan puomin alastulon laukalla neljä kertaa ottaen kontaktit oikein joka kerta. Treenit ennen kesätaukoa kantavat siis hedelmää tähän päivään saakka. Olen tyytyväinen että maltoin kesän alussa helpottaa treeniä ja kiristää vauhtikriteeriä. 
  • ensimmäinen pujottelu putki - hyppy - pujottelu sarjana, itse menin vasemmalta. Toinen pujottelu osana rataa, menin jälleen vasemmalta. Palkka heti pujottelun jälkeen. Mörkö suoritti pujottlut kummallakin kerralla todella itsevarmasti ihan kuin sanoen "tämän minä osaan!"
  • Tein radan kokonaisuudessaan kerran. Sen lisäksi tein viiden esteen pätkän uudestaan kun tunsin oman oloni renkaan kanssa epävarmaksi ensimmäisellä toistolla. Meni hyvin.
  • Ylimääräisenä tein vielä yhden putki - keinu sarjan, palkka keinun jälkeen maassa. Mörkö oikein syöksyi keinun ja hetken jo epäilin että pysähtyykö se kontaktille ollenkaan. Pysähtyihän se ja lopputuloksena täydellisesti suoritettu keinu. Tässä tavoite tulevaisuudelle! 
Tähän kohtaan olikin hyvä lopettaa treenit ja käydä loppuverryttelyllä. Kävellessä pohdiskelin miten etenen puomin kanssa eteen päin. En tiedä olisiko seuraava askel jälleen nostaa puomin alastulon toinen pää mini-pöydän päälle. Vai ajaako tuo kuitenkaan asiaansa, eli että puomin suorittaminen nopeutuisi? Tulisiko käydä Sporttikoirahallilla treenaamassa "mini-puomia", mikä siellä ainakin alkuvuodesta oli? Kunpa tietäisin. Olisi myös kiva tietää onko puomin maassa juoksuttaminen syynä nopeutuneeseen keinun suorittamiseen. Joka tapauksessa aion nyt vielä joitakin kertoja jatkaa samaan tapaan kuin nyt, kun en itse edes ajatustasolla tiedä miten viedä asiaa eteen päin. Vielä.

Pujottelulaskuri on nyt 143/171 (=83,6).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti