sunnuntai 28. elokuuta 2022

AVO3

 27.8. käytiin Mörkön kanssa toko-kokeessa Lohjalla. Erittäin onnistunut koe vaikka tuloksessa näkyykin pistemenetyksinä. Itse näen ja koen että olen onnnistunut viemään Mörköä oikeaan suuntaan. Kesällä tuli treenattu vähän mutta se vähän tehtiin ajatuksella, ja ilmeisesti ajatuskin on ollut oikean suuntainen.


Paikallaolo 0: ei olla tätä treenattu, koska oletin että helppo homma. Mörkö istui noin 45s ja meni maahan. En antanut harmistuksen vallata kuitenkaan mielialaa, sillä näin kokeen erinomaisena treeninä. 

Nouto+hyppy 9: Hieman jännitti kapulan heitto kun lattia kimmotti kapulaa herkästi. Onneksi heitto oli onnistunut, joskin en malttanut odottaa liikkeenohjaajan "saa heittää" lupaa kun jo heitin kapulan. Mörkö meni innolla, nosti kapulan, arpoi hetken paluuhypyn kanssa ja päätyi palamaan hypyn kautta. Perusasento hieman takana. Oikein hyvällä asenteella suoritettu.

Merkin kierto 10: Mörköllä oli todella vaikea löytää kierrettävää kohdetta katseellaan, ajatukset harhailivat jossain muualla. Ensimmäinen lähetys päätyi noin metrin päähän edellisen koirakin pissavahinkotuoksuihin. Vaihdettiin lähestyspaikkaa, Mörkö fokusoi kivasti ja suoritti merkin kierron ravilla. Olen todella iloinen ettei alun säätö painostanut koiraa enempää, ja että pystyi suorittamaan tehtävän. Epävarmuus näkyi vauhdissa kylläkin.

Kaukot 10: Ei mitään mainittavaa. Mörkö osaa tämän homman!

Liikkeestä istu 0: Mörkö jäi seisomaan. Siinä liikettä suorittaessa muistin etten ole treenannut jääviä ollenkaan. Pitääkin ottaa työlistalle myös nämä.

Ruutu 0: Tsemppasin koiraa edellisen liikkeen jälkeen reippaasti, ettei ruutu jää siihen että koiran fiilikset olivat huonot. Ei jäänyt fiilikseen, mutta ruudun asemointi osoittautui liian vaikeaksi. Ruutuun piti lähettää niin että koira juoksi kahden tolpan välistä. Ensimmäisellä käksyllä Mörkö suoritti oikean tolpan kierron ja oli oikein tyytyväinen itseensä. Toisella käskyllä Mörkö suoritti vasemman tolpan kierron ja oli oikein tyytyväinen jälleen. Tässä vaiheessa siirryin tolppien väliin ja tästä onnistunut lähetys ruutuun (noin 10m päästä). Mörkö pysähtyi aivan ruudun etureunaan ja meni maahan käskystä. Nousi istumaan kun tulin vierelle. Kaikesta säätämisestä huolimatta olen tyytyväinen, koska ruutuun irtoaminen, pysähtyminen ja maahan meno onnistuivat.

Seuraaminen 7: Nyt kun Mörkö löysi ruudun niin ensimmäinen suora meni Mörköllä ruutuun pyrkiessä. Lopulta oikein nättiä seuraamista, joskin peruutus ei onnistunut.

Luoksetulo 9: Jostain syystä sanoin odota ennen kuin liike alkoi, niin Mörkö tarvitsi kaksi käskyä ennen maahanmenoa. Muuten vauhdikas luoksetulo

Kokonaisvaikutus 9


Tällä suorituksella 198 pistettä ja kolmostulos. Olen niin etuoikeutettu kun saan kisata vielä Mörkön kanssa, joka on nyt 12v8kk. Monessa haastavassa asiassa olen saanut vietyä Mörköä eteen päin, niin teknisesti kuin henkisesti. Kehässä oli jälleen oikein mukavaa, ja toivottavasti saadaan näitä käyntejä vielä lisää sillä kakkostulos on aivan tehtävissä ja ykkönenkin pienoisella tuurilla saavutettavissa.


Mörkön nautiskelua lenkillä <3 On kyllä aikamoinen etuoikeus kun kaverina on virkeä veteraani.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti