torstai 26. elokuuta 2021

Kesä 2021

 Elokuun pitäisi olla yksi kesäkuukausista. Niin on vain syksyisen oloista, että kokoan kisän koosteen nyt. Olisin toivonut enemmän mökillä oloa ja mökille olisi pitänyt saada rakennettua lapsille hiekkalaatikko. Toivoin edes yhtä Suomen sisäistä reissua, mutta näin ei käynyt. Koirien kanssa olisi ollut kiva kisata enemmän, mutta mökillä olo ajoi surutta kisojen ohitse. Parhautta kesässä oli aurinko ja vesileikit!

Koronaturvallista lentomatkustamista

Vesileikkejä

Kohta rallataan!

Viinimarjavarkaat

Leikkipuistoilua

Repovedellä

ja edelleen Repovedellä

Repoveden narulossille menossa

Kuplien puhallusta

Mörkö mökillä, vanhakin jo nuortuu

Tikru mökillä

Mökki <3

Uimahyppy

Mörkö Laajalahdessa

Villa Elfivikin luontopolku



torstai 19. elokuuta 2021

Tikru 14.8. KKKn kisoissa

 Tämän kesän kisatahti näyttää olevan kaksi starttia kuukaudessa. Enemmänkin tekisi mieli, mutta sopivia kisoja ei oikein ole enempää. Laskeskelin että Kirkkonummen halli on neljäs paikka missä Tikru on tehnyt agilityä, olisiko sitten ihan kokemattomuutta kun ajatukset harhailivat aika ajoin kummallakin radalla. Pohjan pitäisi olla hyvä ja tuttu kivituhka, mutta jostain syystä Tikrulla näyttää olevan vaiekuksia kropan hallinnassa parissa kohtaa. Nyt olenkin taas ottanut kehohallintatreenit säännöllisesti tehtäväksi, ja onhan koirassa tapahtunut huomattava muutos jo parissa viikossakin. 

Jos tuntuikin että kisat sujuivat hieman alavireisesti niin oli niissä hyvääkin. Tikru paineli hyppyradalla noin 4m/s etenemällä. Kummallakin radalla tehtiin useampikin takaaleikkaus ja tulipahan kokeiltua että meneekö Tikru putkeen kun itse leikkaan takaa - menee se. Ensimmäisen startin pujottelun häröily meni Tikrun pikkiin, toisen startin pujottelun häröily minun piikkiin. Liekö kuntokin loppunut kummallakin toisella radalla? Samapa tuo, lenkkiä siis enemmän - kummellekin! Lämmittihän sijoituksetkin lopulta mieltä, molemmilta voitto




lauantai 14. elokuuta 2021

Yllättäen Korrien koulutuksessa

 Perjantaina huomasin Riitta Korrille treenivuoron ja vieläpä oikein kohtuulliseen hintaan. Niinpä päätin mennä Mörkön kanssa treenaamaan 2 x 15min, toiveena saada kisaongelmia esille. Ja tässä onnistui tavoite täysin.

Ensimmäisessä setissä kerroin nopeasti meidän taustasta ja painotin sitä että kyseessä on vanha koira jolle en enää ala teknisesti paljoa opettamaan mutta henkisellä puolella jos koitettaisiin löytää lukkoihin apua. Nostin esille kehään tulon ja paikallamakuun, ja näissä meidän aikamme kuluikin. Kehään tuloja tehtiin viitisen kappaletta sekä yksi paikallamakuu missä tuli esille valitettavan yleinen ongelma ettei Mörkö mene maahan (koska paineistuu liikaa). Tällä kertaa ei mennyt ekalla maahan, mutta toisella meni ja oli mahtavaa päästä palkkaamaan tästä ja antaa koiralle mahdollisuus nollata itsensä. Keskusteltiin myös sosiaalisesti palkkaamisesta kisakehässä (palkkaan paljon) ja missä kaikissa kohtaa voin tätä hyödyntää. En ollut koskaan ajatellutkaan että jo kehääntulon voi palkata.

Toinen setti aloitettiin kisamaisella paikallamakuulla ja tämä meni loistavasti! Sen jälkeen pyysin liikkuroituna seuraamisen, kaukokäskyt sekä luoksetulon. Miten nappivalinta, sillä seuraamisessa näkyi toinen yleinen haaste eli Mörkö paineistuu usein ensimmäisessä liikkeessä jostain syystä ja ensimmäinen liike menee syystä tai toisesta enemmän tai vähemmän mönkään. Nytkin Mörkö jätätti ja näytti selkeästi ahdistuneelta, mutta kun sitkeästi jatkoin seuraamista niin lopulta koira rentoutui ja pääsin palkkaaman tästä. Loppu seuraaminen menikin meidän kriteerillä lähes täydellisesti. Kaukoissa Mörkö teki liikkeen hyvin. Loppuun helppo ja mukava luoksetulo. Alkaa luoksetulon vauhdissa näkymään koiran ikä, mun veteraani <3 

Kaiken kaikkiaan hyvää settiä. Näitä kun saisi muutaman lisää, niin voisi taas mennä kisoihin sitä viimeistä ykköstä yrittämään.

sunnuntai 8. elokuuta 2021

Treenailtu on, vähän mutta on kuitenkin!

 Ihan hirveän paljon ei ole kesäkuukausina ollut aikaa treenailuun. Jos aikaisemmin treenikertoja tuli kuukaudessa 6-9 kertaa, niin nyt viime kuukausina olen saanut itseni hallille 1-3 kertaa kuukaudessa. Vähät treenit on tehty hyvällä ajatuksella, joten kehitystä toivottuun suuntaan on tapahtunut. Viimeisimmällä kerralla oli kuvaajakin matkassa, on aina mukava saada omasta koirastaan hyviä kuvia :)



Päällimmäisinä teemoina on ollut - yllätys yllätys  - juoksupuomi, pujottelu ja suulliset käännöskäskyt. Puomi on ollut nyt pitkään hyvässä nosteessa. Tietty kun ei treenaa niin ei voi tulla takapakkiakaan ;) Ei  vaan oikeasti on tullut nyt monta peräkkäistä treeniä hyvillä osumilla ja heinäkuun kisoissa vielä hieno suoritus kisatilanteessa. Vielä en tuuleta että nyt osataan, treeniä tarvitsee kyllä vielä.

Pikkuhiljaa treenaamisen painopistettä voisi kyllä alkaa siirtämään muihin juttuihin. Nyt olen hiukan muistutellut suullisia käännöskäskyjä. Kohtuu hyvin Tikru ne muisti, mutta varsinkin oikealle kääntymistä pitää vahvistaa vielä. Pujottelu itsessään on toimiva suoritus, mutta sisäänmenokulmia tulee muistella ja vahvistaa. Vaikka Tikru osaa mennä joka kulmasta ja muutaman metrin etäisyydeltä pujotteluun, niin kovasta vauhdisa pujottelun lähestymisiä onkin tullut harjoiteltua luvattoman vähän.

Onhan tätä treenattavaa. Onneksi on laji missä ei koskaan treeniaiheet lopu.

torstai 5. elokuuta 2021

Löwchen ClubShow 2021

 Poikkeuksien vuosi sai omanlaisensa jatkon kun poikkeuksellisesti ilmoitin koirat löwchenien ClubShowhun Vääksyyn 25.7. Mörkö on osallistunut edellisen kerran näihin karkeloihin 2011 ja heti perään 10v myöhemmin uudestaan. Kävi niin hyvä tuuri, että clubbari pidettiin Vääksyssä, mikä oli muutenkin valikoitunut reissumme reitille. Muutaman tunnin pysähdys ei oikeastaan ollut muuta kuin kiva tauko. Ainoa asia mikä mieltäni hieman vaivasi oli se, että koirat olivat pesty ja trimmattu reilu viikkoa aikaisemmin, ja pesun ja näyttelyn välissä koirat olivat saaneet elää mökkielämää mihin kuului myös uiminen. Yllättävän eudstavina turkit kuitenkin pysyivät.

Clubshowssa oli myös Tikrun pentu Dolly pentuluokassa. Olihan se mukava nähdä oman koiran jälkeläinen kehässä <3


Jarmo Hilpinen arvosteli Tikrun luokkansa neljänneksi näillä sanoin:
6v. Lanne osaltaan aavistuksen pitkä uros jolla kaunisilmeinen pää ja hyvä kallo. Hyvä kuonon pituus. Hyvä purenta. Kauniit tummat silmät. Hyvä kirsun pigmentti. Hyvät korvat. Hyvä kaula, ylälinja ja hännnän kiinnitys. OK eturinta. Riittävän tilava rintakehä. Sopiva reisi. Hyvä luuston vahvuus. Avoin lapakulma, paremmin kulmautunut takaa. OK karva. Liikkuu hyvin takaa, veivaten edestä. Tällä hetkellä antaa matalaraajaisen vaikutelman. Hyvä luonne.


Mörkö osallistui voittaen homechampioniin:
11.5v. Varsin kookas uros, joka on todella neliömäinen. Valuva kallo. Hyvä kuono-osa. Purenta OK. Hyvä silmien muoto. Hyvä kaulo, köyristää hieman lanneosaansa. Eturinnassa olisi ollut tilaa täyttyä. Erittäin tilava rintakehä. Hyvä lanne. Erinomainen reisi. Hyvä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karvapeite. Liikkuu varsin leveästi takaa ja ahtaasti edestä, taka-askel varsin voimaton. Hyvä luonne.

Ei meinannut veteraani pysyä karvoissaan, kun oli niin innoissaan vaikkei taatusti edes tiennyt mistä oli innoissaan :D



Roope osallistui lapsi&koira-kisaan. Hän oli koiranäyttelyssä ensimmäistä kertaa ikinä ja annoin kehänlaidalla pikaopastuksen. Varsin tomerana muksu veikin koiraa kehässä. Pokaalia ja ruusuketta myöhemmin oli hymyssä pitelemistä <3



Lopussa kerettiin ottaa vielä pikainen perhepotretti eli kolmen sukupolven kuva. Mukana Tikru, Tikrun pentu Dolly ja äiti Pirpana.