tiistai 29. toukokuuta 2018

Vieläkin vajailla tehoilla kisoissa

Sunnuntaina käytiin kokeilemassa Mörkön kanssa joko kevät olisi ohitse, tai olisiko ainakin lääketasapaino saavutettu. Olo on ollut viikon ajan itsellä jo huomattavasti parempi, mutta niin vain erehdyin luulemaan että olisin juoksukunnossa. En ollut. Ainakaan kuivuuttaan pölisevällä kentällä. Ensimmäisellä radalla totaalinen sippaus, etenemäksi 3,45m/s mutta tälläkin neljäs (!!!, käsittämätöntä). Toiselle radalla normaalien valmistelujen lisäksi hieman avaavaa lääkettä ja etenemäksi tempaistiin 3,69m/s (ja tällä kolmas, on se ollut tiukkaa muillakin). Valitettavasti kumpikin rata oli yliaikanolla, mutta muuten olen tyytyväinen Mörkön tekemiseen ja muutamaan erittäin onnistuneeseen ohjaukseeni.

Kuva: Anne Barck
Viikko aikaa saada allergiatilannetta parempaan haltuun, ja sitten taas kisataan. Toivon todella, että viimeinkin kropasta lähtisi tehoja kuten vielä kuukausi ja ei tarvitsisi enää katsella yliaikanollia tuloslistoilla.

perjantai 25. toukokuuta 2018

Tikrun ensimmäiset möllikisat (nASTacup osa1)

Jo vuosi sitten asetin tavoitteeksi että Tikru on möllikisakuntoinen toukokuussa. Hieman tähän tavoitteeseen pääseminen on nostanut hikeä pintaan, ja aina tuntuu ettei ole tarpeeksi valmis. Edelleen treenilistalla on lähdössä pysymisen vahvistaminen/yleistäminen, putkien nopeuttaminen, A-este ja puomi yleisesti. Jossain vaiheessa vaan pitää uskaltaa astua epämukavuusalueelle ja käydä katsomassa mitä oikeasti osataan.

Tikruhan yllätti todella positiivisesti! Ensinnäkin koira osasi käyttäytyä kisapaikalla ja kisatilanteessa todella järkevästi. Kuulutukset eivät haitanneet ja ratatyöntekijä vei huomion vain hetkeksi mutta siitäkin Tikru osasi luopua tosi nopeasti. Muita koiria Tikru ei edes nähnyt. Lähdössä Tikru istua nakotti rennon valppaana eikä yrittänytkään lähteä ennen aikaisesti. Ei kyllä ole yrittänytkään sitten paikalla pysymisen asentamisen, mutta onhan kisatilanne aina eri kuin treenitilanne. A-esteellä Tikru epäröi hieman, nousi ylös laukalla ja laskeutui ravilla (suoritusaika noin 2s). Kaikki putket menivät ilman jarrutteluja, eikä mutkaputkissakaan kulutettu kuin noin 2s. Hyppy-hyppy-pituus pätkällä koira lähti irtoamaan tosi kivast, sillä on vahva estefokus. Puomin nouseva osuss meni laukalla, kuten myös tasainen osuus. Laskeva ravilla mutta erittäin hyvällä kontaktilla (suoritusaika noin 3s). Maalihypylle jälleen erinomainen estefokus ja maalissa erinomainen palkkaus ulkopuolisen heittämällä lelulla.

Niin paljon parempaa kuin osasin kuvitellakaan. Etenemä tällä virtaviivaisella radalla ja käsiajanotolla 4.06m/s!!


Vahvistellaan vielä A-estettä ja puomin kontaktia, sekä aloitetaan keinun treenaaminen. Pussi pitää vielä muistutella ja pujottelua ei voi treenata liian hyväksi. Kokonaisuus alkaa kuitenkin rakentua palasista. Kyllä tällainen taas antaa motivaatiota treenaamiselle :)

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Himoittu CACIB!

Eilen oli mukava päivä Helsingin vinttikoiraradalla. Seura oli mahtavaa, teltta tarjosi varjoa ja menestys tuli kirsikkana kakun päälle. Olin jostain syystä ajatellut että näyttely olisi kaikkien rotujen näyttely, joten paras uros valinnan jälkeen käteeni lykätty CACIB oli enemmän kuin mieluinen yllätys. Tikrun CACIB tili on nyt avattu, ja aika alkoi vihdoinkin juoksemaan. Tikru siis voitti urokset ja valittiin lopulta rotunsa parhaaksi. Pieni mies esiintyi todella pätevästi, unohtamatta kuitenkaan satunnaista ilottelua. Pienet hepulit sallitaan jatkossakin kehässä :)

Tuomari Inga Siil
2 years. Excellent type and size. A bit long in body. Very beautiful head and expression. Excellent next and topline. Correct tail set and tail carriage. Well angulated. Need some forechest and deeper ribcage. Excellent body. Excellent coat quality and condition. A bit loose in elbows. Excellent movement form side. Excellent carriage.



Lämpimän ja aurinkoisen päivän päätteeksi Tikru edusti vielä erittäin hyvin itseään isossa kehässä, mutta tällä kertaa ei nuori mies päässyt jatkoon.

torstai 10. toukokuuta 2018

Kun ei kulje

Tänään kisattu Mörkön kanssa omalla hallilla kahden startin verran. Molemmista yliaikanolla. Plaah. Mörkö kun menee juuri niin nopeasti kuin ohjaaja, ja tämä fakta ei valitettavasti muutu. Muuten Mörkö teki tavanomaista varmaa suoritusta: hoiti kontaktit, pujottelun ja yllätyksekseni tykitti putket hirmu vauhtia (mikä sitten näkyi tavanomaista pidempinä kaarroksina). Ohjaaja taas ei suoritunut niin hyvin... sykkeet pilvissä, jalat maitohapoilla. Ei ole kilpaileminen hyväksi pahimpana allergiakautena kun allergialääkkeet ovat aivan tapissa.

Toivottavasti vaisuus johtuu minun allergiasta, eikä ole yleistä alavireyttä. Tässä ei ole kuin kuukausi SM-kisoihin ja tässä vaiheessa ei enää ihmeitä tehdä. Varsinkaan kun en pysty itse treenaamaan laisinkaan. Pakko antaa kropalle lepoa. Onneksi Mörkö on ollut terveenä joten kun tästä saan itseni taas kuosiin niin koitan tehdä täsmäiskuja kisakunnon löytämiseksi. Itselle spurtteja ja loikkia, Mörkölle irtoamisen vahvistamista sekä puomin ja keinun treeniä.

maanantai 7. toukokuuta 2018

Pitkästä aikaa huipputreenit Tikrun kanssa

On ollut hiukan huonoa "tuuria" viime aikoina. Viime viikolle osui vappuaatto. Sitä edeltävänä viikkonaoli kyllä treenit, mutta koska kouluttajat eivät osanneet auttaa siinä miksei serpentiini onnistunut päätin jättää treenit lyhyeen ennen kuin oma pinna palaa. Jotain tein systemaattisesti niin ettei Tikru hypännyt minun suuntaan, ärsytti suunnattomasti kun ei keksitty mistä johtui. Kolme viikkoa sitten oli mittaustilaisuus, missä Tikru mitattiiin odotetusti miniksi. Kuukausi sitten treenit loppuivat ennen kuin alkoivatkaan kun hallin ympäristössä oli niin ihanat juoksutuoksut ettei Tikru ollut ollenkaan kuulolla.

Tänään treeneissä oli kaksi teemaa. Hyppyrinki, missä koira suorittaa vaihtelevan korkuisia hyppyjä sekä rengas haastavammista kulmista. Hyppyrinkiä tein kerran kumpaankin suuntaan. Tikru imi tosi hyvin hypyille ja suoritti kaikki hypyt (20-30cm) mallikkaasti hyvällä tekniikalla. Samoin rengasta tein vain kaksi toistoa, kerran kumpaankin suuntaan (hyppy-rengas-putki). Mitäpä sitä turhaan hinkkamaan kun koira suorittaa satasella ja kaikilla on hyvä mieli :) Tätä onkin odotettu.

Erityisesti mieltä lämmitti ihan aluksi se kun Tikru pyysi hihnassa kahteen kertaan putkeen. Päästin vapaaksi ja putkeenhan se livahti oikein mallikkaasti. Mukana ollut muksukin jaksoi treenit hyvin.

lauantai 5. toukokuuta 2018

Harjoittelemassa kilpailemista - Tikrun ekat epikset

Tänään käytiin ASTn kentällä tukiepiksissä. Kilpailtiin supermölleissä (hypyt, putket) ja tarkoituksena oli treenata kilpailemista. Sen takia ilmoittauduin vain yhdelle radalle. Olin iloisesti yllättynyt että kisoissa oli kuulutus sekä pilliin vihellys lähtömerkiksi. Tikru pääsi tutustumaan moneen uuteen asiaan samalla kertaa! Tämä oli vasta neljäs treenipaikka Tikrulle, liian montaa eri paikaa koira ei kyllä ole nähnyt. Saisi saada laajempaakin kokemusta esteistä ja paikoista.

Olin tosin tyytyväinen ettei koira korvaansa lotkauttanut kuulutuksille tai pillille. Tikru istui luottavaisen ja rennon näköisenä lähdössä ja odotti vapautusta kuten kuuluukin. Putket selkeästi jännitti, viimeistä putkea lukuun ottamatta Tikru selkeästi hidasteli putken alussa. Lopussa olleessa kolmen hypyn suoralla Tikru löysi itsestään rennon vaihteen ja se näkyi vauhdin kasvuna sekä viimeisen putken itsevarmempana suorittamisena.

Maalissa nollalla ja noin 3.7m/s etenemällä. Ihan mukava lukema, varsinkin kun Tikru selkeästi liikkui käsijarru päällä uudessa tilanteessa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin kolmansia, mutta koska uusintastartteja sai tehdä niin monta kuin halusi ja paras tulos jäi voimaan niin lopulta löytyi nopeampia suorituksia. 

Erinomaisen hyvä treeni ja kokemus.


Kuvaaja Anna Brack sai napattua pari kuvaa Tikrusta



perjantai 4. toukokuuta 2018

Repoveden Ketunlenkki

Viime vuoden tapaan käytiin tänäkin vuotena Ketunlenkki patikoimassa Repovedellä. Vaihtelun vuoksi kierrettiin lenkki myötäpäivään. On kyllä niin huikeat maisemat, että tästä voisi tulla vuosittainen tapa! Tällä kertaa grillattiinkin, jotta pieni mies sai hieman jaloitella. Koirat olivat tietenkin mukana ja varsinkin Tikru nautti reitillä olleista puroista niissä kahlaillen.



Kukkulan kuningas


Kurkistus

Näköalapaikalle oli muutama porras...

... mutta näkymätkin olivat huikeat!

Vieläkin ylemmäs olisi päässyt, muttei
tehnyt mieli lähteä kalliopolkulle.



Varpaat melkein kastui...

... ja seinäkiipeilystä oli hyötyä.


Käsivetoisella lossilla vastarannalle
Kaikkinensa patikoitiin 1,5h + melkein tunnin tauko. Matkaa hieman reilu 5km. Illalla oli rauahallisia nelijalkaisia talossa :)