keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesätauolla

On jännä miten joka kesä olen pitänyt ehdottoman tärkeänä sitä että heinäkuu on "koiraton", ei kilpailla eikä treenata. Tänä vuonna kun kesä on muutenkin poikkeuksellinen ajattelin että miksi en kisaisi Mörkön kanssa kun koiralla kulkee. No en kisaa kun lähettyvillä järjestetään tasan yhdet kisat ja silloin olen itse taas toisaalla. Eli me ollaan kuitenkin tauolla, kisoista.

Mörkö taukoilee kokonaisvaltaisemmin ja nauttii pitkistä lenkeistä joita olenkin nyt saanut kivasti tehtyä vaihtelevilla alustoilla. Ajatuksena on vähintään ylläpitää nykyistä kuntoa ellei jopa parantaa niin että elokuussa Mörkö on valmis kisaradoille. Mörkö on pysynyt kropaltaan tosi hyvässä kunnossa, pääsinpä ensimmäistä kertaa ikinä viemään Mörkön hoitoon vain tarkistettavaksi. Aikaisemmin olen aina tiennyt jumeja olevan. Muutenkin Mörkö on ollut todella hyvällä tuulella, ja poikkeuksellisesti paininut Tikrunkin kanssa aika ajoin.

Tikru lenkkeilee kuten Mörkökin, mutta yritän käydän sen lisäksi 2-3 kertaa viikossa harjoittelemasas puomia. Alkuun olin ajatellut että puomi olisi "valmis" heinäkuun aikana, mutta vielä ollaan kyllä kovin kaukana tavoitteesta. Voihan se toisaalta olla että kun alun perusteet on työstetty kunnolla niin kokonainen puomi tulee sitten vauhdilla. Tällä hetkellä juoksutan Tikrua täyskorkean puomin laskevalta osalta namimaatille. Osumat ovat aika tarkasti keskelle kontaktialuetta, mutta hieman pohdin pitäisikö osumaa koittaa saada vielä alemmas. Nykyiset suoritukset Tikru tekee kyllä motivoituneesti mutta matalalla vireellä, eli pään vaivaa aiheuttaa myös se että mten saisin Tikrun suorittamaan puomia laukalla niin ettei homma keitä heti yli ja ettei Tikru loiki kontaktia. Aika on kullannut muistot kun muistelen Mörkön juoksupuomin opettamista. Aikaa kului nelisen kuukautta, mutta toistojen määrä on ihan jotain muuta kuin mitä Tikrun kanssa ollaan päästy tekemään (tämän paljasti blogi kun menneitä kaivelin). Nöyrästi siis vain tekemään laadullisia toistoja niin usein kuin mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti