maanantai 30. heinäkuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 31 + Ozzyn pihatoko

Jos viime viikon pari treeniä sai harmistuskäyrän huippuunsa, niin sitä enemmän asiaa olen päässäni pyöritellyt. Ja tänä aamuna se idea sitten tuli - jota oli tietty heti päästävä kokeilemaan kun säidenkin puolesta oli tarpeaksi viileätä. Joten Mörkö ja namit mukaan ja hallille.

Se oli itsestään selvää ettei harjoitusta voinut vaikeuttaa, mutta siitä mulla ei ennen tätä päivää ollut ajatusta että miten harjoitusta voisi helpottaa niin että että harjoitus olisi kuitenkin hyödyllinen ja pujottelupohjaa paremmaksi rakentava. Tänään aamulenkillä pähkäilin, että laitetaan loppuun kolme kaarta viimeisiin väleihin. Nythän Mörköllä ei ole ollut kaarta kahdessa viimeisessä välissä mutta kolmanneksi viimeisessä on ollut. Koska kolmanneksi viimeisen kaaren häivyttäminen onkin ollut haasteellisempaa kuin kuvittelin niin päätin kokeilla mitä tapahtuu kun ensin lisää loppuun kolme kaarta ja sitten lähtee häivyttämään tätä kolmanneksi viimeisessä välissä olevaa kaarta. Näin saadaan vaikeusastetta helpommaksi, ja pujottelun taso menee eteen päin, sillä uskon että kahden viimeisen kaaren häivyttäminen uudelleen pois on helpompaa koska Mörkö on jo tehnyt pujottelua ilman noita apukaaria.

Lyhyesti: uskon siis että helpottamalla pujottelua käyttämällä kolmea kaarta lopussa, pystyn nopeastikin poistamaan ensimmäisen näistä kaarista ja toivottavasti kahden viimeisen kaaren häivytys ei tuota ongelmia koska Mörkö jo osaa pujottelun lopun ilman apuja. Ja eikun kokeilemaan!

Kaksi toistoa niin että kaari sisäänmenossa ja kolme kaarta lopussa - kummallakin kerralla Mörkö hämmentyy lopun kaarista mutta tekee pujottelun puhtaasti. Kolme toistoa niin että toista kaarta siirrän joka kerta noin 10cm kauemmaksi - Mörkö hämmästelee kaaria vähemmän ja pujotteluun tulee lisää puhtia. Kuudes toisto niin että toinen kaari (eli se kaari joka alkoi alunperin tuottamaan ongelmia) kokonaan pois - Mörkö pujottelee puhtaasi hyvällä asenteella!!! Voi jee, sanon minä :) Juuri tällä hetkellä usko pujottelun etenemiseen on itselläni erittäin hyvä, mikä on hyvä homma sillä siten saan Mörkönkin palkattua aidolla innolla. Loppuverryttelynä hieman keinua, Ata ja puomia, hyvin sujuu.

Suunnitelma: seuraavalla 1-2 kerralla toistoja tällä tasolla, eli sisäänmenossa kaari ja aivan lopussa kaksi kaarta.

Ozzy pääsi tekemään pihatokoa, teemana maahanmeno. Yllättäen maahanmeno tuottikin aluksi pngelmia, mutta muutaman minuutin jumpalla ja usealla toistolla alkoi maahanmenokin onnistumaan pelkällä "maa"-käskyllä. Treenasin liikkeestä maahanmenoa, mikä on ok. Tein myös paikallaolon alun ja lopun palkkailua, sillä Ozzyllä on tapana ennakoida seuraava asentoa. Nyt malttoi hyvin istua ja odottaa käskyä, ja pysyi myös maassa rauhallisesti. Ihan lopuksi kaukojen ekaa istumaan nousua. Tämä tuotti paljon vaikeuksia, en tiedä johtuiko siitä kun olin muissa treeneissä palkannut nimenomaan maahan menemistä ja yllättäen treeni vaihtuikin maasta istumaan siirtymiseksi. Niin tai näin, kaukojen ensimmäistä istumista on nyt treenattava paljon kisamataa lyhyemmältä matkalta.

Suunnitelma: Paikallamakuun tai hypyn työstäminen tällä viikolla + kaukojen ensimmäistä asennonvaihtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti