sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Mörkösen pujottelukoulu: osa 29 ja 30 - ja vähän tokoilua Ozzyn kanssa

Tällä viikolla olen käynyt torstaina ja lauantaina hallilla, mutta eipä ole kehumista tämän hetken tilanteessa. Jonkinlainen pattitilanne nyt päällä. Sen jo päätin etten ilmoita Mörköä kisaan johon olin alunperin ajatellut, koska pujottelua ei näillä näkymin saa kuntoon siihen mennessä. Yksi stressitekijä vähemmän...  itsellä.

Pujottelu on junnannut paikallaan, ellei ole mennyt jopa hitusen takapakkia. Välillä on tarvinnut ottaa jopa kolmannen kaaren takaisin avuksi. Lopputuloksena on kuitenkin sen verran monta valitettavaa epäonnistumista, että Mörkön itsetunto ja sitä myöten vauhti on katoamaan päin. Korjausliikkeenä ajattelin tehdä seuraavat 3-4 kertaa ainoastaan pujottelun toistoja tällä tasolla missä nyt ollaan. Ensin kolmella kaarella ja toivottavasti kerran edes kahdella kaarella. Joka tapauksessa harjoituksia ei voi nyt vaikeuttaakaan, joten ei kait voi oikein muuta kuin kasvattaa koiruuden itseluottamusta. Ja tehdä lisää onnistuneita toistoja. Samalla pitää pohtia mahdollista toimintasuunnitelman päivittämistä.

Muuten esteet alkaa olla kivalla mallilla :) Pussi meni ihan ilman ongelmia, ja keinu on ok myös. Toki toistoja tarvitsee keinun kanssa, mutta tuolla keinulla voi jo mennä kisoihin. Puomi menee pääsääntöisesti nousut ja tasaiset osat laukalla, alastulo ravilla. Tuokin on ihan ok, tosin haluan vielä kokeilla saisiko puomin menemään kokonaan laukalla. Rengasta en kokeillut ollenkaan, tosin rengas ei ole aikaisemminkaan ollut ongelmallinen.

Ozzyn kanssa treenasin kertaalleen torstaina hallilla luoksetulon stoppeja. Stoppi menee ihan ok, mutta jostain syystä Ozzy ei tule luokse enää stopista laukalla. Tätä taas treenasin kotosalla lauantaina ottamalla suoria luoksetuloja seisomisesta. Meni hyvin. Samalla treenasin myös liikkeestä seisomista, mikä meni hyvin. Kaksi kaukokäskyjen ensimmäistä istumista tuli myös kokeiltua, ensimmäinen oli kaikkea muuta kuin siisti suoritus mutta toinen oli suoraan oppikirjasta :) Olen niin tyytyväinen, sillä eniten on huolestuttanut että mitenköhän Ozzy kykenee fyysisesti suoriutumaan kaukokäskyjen asennonvaihdoista. Jatketaan kevyellä jumppaamisella, kun jumppa näemäm auttaa Ozzyn fysiikkaa paremmaksi.

Tulevaisuudessa pitää Ozzyn kanssa työstää seuraavaa:
- muistutella liikkeestä maahan
- muistutella hyppyä
- muutama paikallaolo, täysmittaisena ja pari lyhyempää + veikkaan että aloitus- ja lopetusasennot vaativat muistuttelua
- kaukot
- liikkeestä seisomisen ja koiran ympärillä kävelemisen vahvistaminen

Tämä työlista kuitenkin on omia ajatuksia kasaava. Tarkoituksena on jatkaa Ozzyn kanssa huoletonta touhuilua satunnaisesti niin että kummallakin on kivaa. Ozzy on ollut joka kerta intona mukana, joten motivaation kanssa ei ole (onneksi!) ongelmia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti