keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Sanni Kariniemen koulutuksessa

 Pitkästä aikaa kokulutuksessa ja vieläpä ensimmäistä kertaa Sannilla! Tätä on odotettu kahdesta syystä. Ensinnäkin on huippua päästä treenaamaan ohjatusta, ja toisekseen Sanni on minulle uusi tuttavuus. Olin alunperin ajatellut tekeväni vaikeampaa rataa, mutta kun näin ratapiirroksen vaihdoin helpompaan. Koska en ole viime kuukausina tehnyt pahemmin rataa enkä varsinkaan häiriössä, niin ajattelin että on tärkeämpää saada hyvä fiilis ja vauhti kuin koittaa ratkoa mahdollisesti haastavia paikkoja radalla. Tikrun kanssa ei ole edelleenkään tehty paljoa rataa, yleisimmin teen 5-6 esteen harjoituksia jos teen ylipäänsä muuta kuin estetekniikkaa.

Rata oli juurikin meille hyvä. Pitkät välimatkat, kunnon etenemistä ja muutamia kohtia missä pääsi leijeröimään, käyttämään suuntakäskykyjä ja pääsi näkemään irtoaako koira. Kyllä irtoaa:D Treenin jälkeen olin todella tyytyväinen. Koronatauolla tekemäni "hinkuttaminen" alkaa tuottamaan tulosta kun pääsee niputtamaan useita taitoja radalle. Oli ihanaa nähdä miten maatavoittavalla laukalla Tikru painoi menemään, välillä aivan häntä suorana. Onnistumisten myötä itsevarmuus kasvoi koiralla. Oli juuri oikea valinta valita helpompi rata. 


Nyt pitää alkaa siirtämään estetekniikasta fokusta hieman enemmän radan tekemiseen. Pitää myös alkaa tekemään säännöllisemmin pujottelua ja keinua - nämä ovat olleet pitkälti nyt tauolla. Este-erottelua tarvitaan varmasti, kuten myös suuntakäskyjen vahvistamista ja ininin variointia. 

Kyllä minä vaan niin tykkään Tikrusta ja sen tekemisestä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti