torstai 8. marraskuuta 2018

Mörkön kanssa "ulkomailla"

Viime lauantaina oli erinomainen mahdollisuus päästä kahden eri ulkomaisen tuomarin tuomaroitavaksi. Toisen tuomaroi Gabi Stebben Itävallasta ja toisen tanskalainen herrasmies jonka nimeä en nyt muista. Kummankin tuomarin radoissa näkyi "eurooppalainen leima", eivät olleet ihan tutuimpia mihin kotimaassa on tottunut mutta eivät missään nimessä olleet tekemättömiä paikkoja. Molempien radoissa korostui pujottelun sisäänmenojen itsenäinen osaaminen. Olinkin iloinen että sain erinomaista treeniä haastavista sisäänmenoista. Kummallakin radalla oli myös tiukka ihanneaika 3,9m/s etenemällä.

Kisapäivänä hieman ihmettelin kun oma olo oli jaloissa tukkoinen ja raskas. Jälkeen päin voin kertoa että olin jo siinä vaiheessa kipeä ja nyt sairastanut kohta viikon kotona... Jos olisin tiennyt olisin jäänyt kotiin. Ensimmäinen rata meni omalta osin tahmeasti ja jostain syystä Mörkö jännitti ihan hirveästi keinua. Hetken aikaa näytti että koiraa hyppää pois keinulta, mutta päätti sitten kuitenkin suorittaa esteen. Yliaikaa olisi tullut reilusti, joten ei harmittanut että Mörkö suoritti A-estettä ennen olevan hypyn väärin päin.


Toisella radalla pääsin jälleen todistamaan että liian ahtaaseen paikkaa tungettu valssi on riskialtis kun marginaalit on niin pieniä. Harmillinen hylkäys, mutta toisaalta tämä mahdollisti (vahingossa) hienoimman puomin ikinä. Mörkön on pakko osata puomi hyvin kun suorittaa esteen vaikka olen toisella puolella hallia! Jälkimmäinen rata kulki paljon paremmin. Onnistuin lämmittelyssä avaamaan jalat ja Mörkö suoritti keinun mallikkaasti. Ainoastaan se valssi... jos nyt uskoisi että joihinkin kohtiin se ei vain sovi. Vastahan olen hyllyttänyt radan SM-karsinnassa ja PM-mestaruuden jälkimmäisellä radalla tämän rada lisäksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti