perjantai 28. toukokuuta 2021

Tikru 6v ja treenibileet

 Ei vaan voi uskoa että Tikrukin on jo ilostuttanut (ja välillä raivostuttanut) meidän perhettä kuuden vuoden ajan. Tikrusta on juuri paras oma itsensä <3


Synttärit pidettiin tällä kertaan treenien muodossa. Suunnitelmissani oli tehdä Tikrun kanssa puomia ja Mörkön kanssa tokoa. Kentälle päästyäni huomasin että siellähän oli mitä mainioin rata ja päätin aloittaa Tikrun kanssa radalla. Ja Tikruhan yllätti! Paineli menemään aivan älyttömällä vauhdilla ja itseluottamuksella. Radalla onnistuivat niin takaakierrot, ininit kuin suuntakäskytkin. En vain voinut hyvää, vauhdikasta ja rentoa fiilistä radan jälkeen enää vaihtaa puomin treenaamiseen, joten puomin treenaus jäi tällä kertaa väliin. Kyllä oli vaikeaa minulle tehdä näin, mutta haluan ylläpitää Tikrun radalla näyttämää asennetta. Puomia sitten joku toinen kerta.

Mörkön kanssa oli tarkoitus tehdä tokon hyppyä, mutta ajatus muuttui kun en hyppyä löytänyt pikaisella etsinnällä. Koska Tikrun suorittama rata oli mukava, niin ajattelin antaa Mörkönkin rallatella se 10cm hypyillä. Ei kyllä uskois että kyseessä on 11v koira, kun Mörkö paineli menemään. Nyt illalla on koira ollut hiukan tavallista väsyneempi, mutta se onkin ihan ymmärrettävää. Pienen koiran onnen määrällä ei tahtonut olla rajaa.

lauantai 8. toukokuuta 2021

Mörkö toko-kokeessa Veikkolassa

Tänään oli päivä, mitä olen odottanut kovin. Partisyhdistys järjesti Veikkolassa toko-kokeen ja jäsenenä päätin osallistua. Mörköhän osaa teknisesti ALO-luokan liikkeet, koiran suurimmat haasteet ovat paineen sietokyvyssä ja ennen kaikkea miten toipua kun painetta kasaantuu. Joten, kuukauden päivät treenailin pari kertaa viikossa, lähinnä mielenhallintaa ja itsevarmuutta. Paljon kehäänmenotreeniä ja kontaktin yhtenäistä pitoa useamman minuutin ajan. Hyvän mielen seuraamista ja kapulan pidon varmuutta. Koepaikalla vasta tajusin, että olisinhan voinut käydä ihan varsinaisella kentälläkin treenaamassa mutta ei nyt tullut tällainen mieleen.

Mörkö suoritti paikkamakuun varmasti, joskin todella hitailla asennon vaihdoilla. Kiltti tuomari ei tästä rokottanut. Hieman Mörkö paineistui paikallaolon aikana ja se näkyi istumaan nousussa. Melkein kerkesin antaa tuplakäskyn, mutta onneksi maltoin odottaa. Tästä 10.

Meidän suoritusvuoro alkoi Mörkölle varmalla liikkeellä, eli liikkeestä maahanmeno. Seuraaminen oli hiukan tahmeaa, mutta näin Mörkön tippuvan maahan hyvin. Kieltämättä olin kovasti yllättynyt kun kääntyessäni koiraa kohden näinkin istuvan Mörön! Tuomari varmisti säännöistä miten maassa käväisy pisteytetään ja tästä 5. Ilmeisesti kehään meno silti jännittää koiraa niin että ensimmäinen liike herkästi menee pieleen.

Seuraamisen kaavio oli kivan selkeä. Tässä kokeessa taisi olla ensimmäinen kerta kun en käyttänyt yhtään lisäkäskyä enkä joutunut tsemppaamaan Mörköä. Alussa aika väljää seuraamista, mutta ei jätättämistä. Myös hidas seuruu meni hyvin, näitä nopeuden vaihteluita olemmekin nyt treenanneet enemmän. Noin puolesta välistä seuraamiskaaviota Mörkö rentoutui ja näytti parasta seuraamistaan. Tätäkään ei ole tainnut koskaan tapahtua kisoissa. Seuraamisesta 8.5.

Estehyppy on jostain syystä jännä juttu. Toki en ole hyppyä treenannut, pitääkin tarkistaa onko hallilla edes avointa toko-hyppyä. Mutta luulisi sitä agilitykoiran hypyn hyppäävän. Mörkö melkein hyppäsikin, mutta viime hetkellä kiersi hypyn. Tästä 0.

Luoksetulo on helppo ja varma liike. Reipasta laukkaa ja 10.

Kaukokäskyt menivät muuten mallikkaasti, mutta Mörkön istuminen jäi vajaaksi. Tätä en itse edestä nähnyt, joten voi olla että olen palkannut treenatessakin vajaata asentoa. Tietääpähän kiinnittää tähän jatkossa huomiota. Pisteitä 9.5.

Kapulan pito oli huonoin kokeessa esitetty suoritus. Mörkön ote on aina löysä mutta sen lisäksi Mörkö pyöritteli hiukan kapulaa. Kiitos partakarvojen, tuomari ei kaiketi tätä nähnyt, sillä pisteitä 10.

Yhteistyö 10.


Koska en seurannut pisteitä kehässä niin hiukan kyllä jännitti että kummalle puolelle 160 pistettä lopputulos menee. Tiesin kyllä että isojen pistemenetysten takia 1-tulos on vain pieni haave. Senpä takia olin kovin yllättynyt että saatiin kuitenkin jopa 164.5 pistettä!! 


Tänään oli jotenkin kiva kisata. Minulla oli kehässä koko ajan kivaa. Mörkö kuplaantui ja paineistui hieman, mutta myös selvisi takaisin kuulolle hyvin. Vaikka jokunen aivopieru suoritukseen mahtuikin, niin oli hienoa nähdä varsinkin seuraamisen esiintulemista. Mörkön kanssa on kyllä niin kiva kisata, enkä ehkä vielä(kään) malta siirtää koiraa kokonaan eläkkeelle vaan siirretään tavoitteet (takaisin) TK1seen.