keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Tikru matkustaa: Vuonomaan Ålesund

Muutama kuukausi sitten sain mainion idean lähteä käymään Tikrun kanssa Ålesundissa, Norjassa. Tarjolla kaksi näyttelyä, joten mahdollisuudet valioitumiseen ja vanhan pohjoismaiden valiotittelin saamiseen mukavat. Matkaan valmistautuminen oli poikkeuksellisen intensiivinen, kun reilu viikko ennen lähtöä SAS aloitti lentäjien lakon. Päivä päivältä näytti epätodennäköisemmältä että matka onnistuisi kun puolet lennoista olisi peruttu lakon jatkuessa. Selvitystyö tuotti sen verran tulosta, että lakon jatkuessa saisimme lentohinnat kokonaisuudessaan takaisin ja hotellin perumiseenkin riitti että tapahtuisi tulopäivänä puoleen päivään mennessä. Niin jatkoin valmisteluja sillä oletuksella että lähdetään. Vappupäivänä pesin ja trimmasin Tikrun, torstaina pakkasin tavarat ja perjantain aamupäivän seurasin lakkouutisia norjalaisilta sivuilta. Itse en jostain syystä saanut koskaan SASilta tekstiviestejä, mutta kaverille tuli varmistus 11.52 että lennot lennetään joten jäihän tuohon jopa kahdeksan minuuttia pelivaraa ennen kuin hotelli olisi pitänyt perua. Joten, kun lennoista tuli varmistus lähdin kotiin pesemään Tikrua vielä kertaalleen kehävalmiiksi.

Iltapäivästä suunnattiin kaverin kanssa lentokentälle ja menomatka alkoi. Muutamia sydämen tykytyksiä aiheutti muun muassa se, että Oslon kentällä domestic transfer portit päästivät kaverin läpi mutta minua ei. Tovin asiaa pähkäiltyämme selvisi, että koska minulla on koira mukana pitää minun käydä tullaamassa koira ja tehdä turvatarkastus uudestaan. Ihan luonnollista, kun tultiin kuitenkin EUn ulkopuolelle. Ei vain tullut mieleen itselleni tällainen. Tunnin vaihtoaika oli tiukahko tällaiselle (ylimääräiselle) aktiviteetille, mutta pääsin portille heidän juuri kuulutellessa viimeisiä matkustajia mukaan. Seuraava ”ei voi olla totta” -hetki koettiin Ålesundissa kun ilmeni ettei matkalaukku tullutkaan lennon mukana. Minun oli pakko ottaa matkalaukku mukaan, kun Tikru meni jo käsimatkatavarana. Onneksi Ålesundiin saapui meidän jälkeen vielä kaksi lentoa, ja piti vain toivoa että matkalaukku saapuu jommalla kummalla lennoista. Ensimmäisen lennon laskeutumisaika tuli ja meni, jälkimmäisen lennon kohdalla tuli helpottava tieto noin 01.00 että matkalaukku on lentokentällä ja tuntia myöhemmin sain laukun itselleni. Ei tarvinnutkaan aloittaa näyttelypäivää ostamalla harjaa ja hihnaa eikä tarvinnut mennä kehään sukkasillaan farkuissa ja t-paidassa.

Näkymä hotellin ikkunasta


Lauantain tuomarina oli Irene McManus Briteistä ja hän arvosteli Tikrun seuraavasti: Vg in breed type. Gd eye shape corr ears. Gd head planes corr mouth. Strong backline and gd tailset. Gd debt of body. Gd ribcage. Nicely angulated front and rear. Gd coat. Moved soundly. Tällä arvostelulla saavutettiin matkan tavoite, joskin vierestä mennyt CACIB hiersi ihan pienoisesti. Tuloksena kuitenkin PU2, SERT, VA-CA -> N MVA & POHJ MVA. Tämä näyttelyreissu on ainokainen ulkomaille suuntautuva reissu tänä vuonna, joten oli viimeinen mahdollisuus saada Pohj MVAhan vaaditut tulokset kasaan. Samalla reissulla vahvistui myös se, etten ainakaan aktiivisesti koita saavuttaa uutta NORD MVA titteliä, Tikrun ollessa sunnuntaina norjalaisen Kari Granaas Hansenin arvostelun jälkeen PU4. Jos nyt olisi tullut NORD-SERT olisin ehkä jaksanutkin lähteä Ruotsissa käymään, mutta kun ei tullut niin ei tarvitse Suomessakaan Nord-näyttelyitä katsella.


Tuore FI SE NO & POHJ MVA

Vuonossa tuulee

Väysynyt matkalainen

Hotell Brosundetin aulan tunnelmaa

Ålesund paikkana on kyllä lumoavan kaunis. Kerettiin turisteeraamaan viikonloppuna kattavasti kaupunkia ja ihailemaan kauniita rakennuksia, lumoavan kauniita lumipeitteisiä vuorenhuippuja sekä merimaisemia. Ruoka oli todella hyvää ja pienenä yllätyksenä Norjan hintataso oli samaa luokkaa kuin Suomessa, ja joissakin tapauksissa syötiin jopa halvemmalla kuin Suomessa. Taksit toimi, julkinen liikenne kulki ja ihmiset olivat ylipäätänsä todella avuliaita. Ålesundiin voisi hyvin lähteä pidemmällekin lomalle ilman että tekeminen loppuisi, olettaen että ulkona liikkuminen on mielekästä.

Paikalliset kuntoportaat, 418 porrasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti