torstai 30. marraskuuta 2023

Pitkän tauon jälkeen Tikrun kanssa kisoissa

 Reilu puoli vuotta kisataukoa takana. Kevään vamma olisi ollut jo pidempään kunnossa, mutta halusin ottaa varman päälle ja kasvattaa kuormitusta maltilla. Niinpä heinäkuu ja elokuu ensisijaisesti lenkkeilimme ja syyskuussa tuli mukaan Niinun treenit joka toinen viikko. Syyskuussa hypyt olivat 20cm ja lokakuussa nostettiin viidellä sentillä. Samaan aikaan lenkkien määrää on kasvatettu hieman lisää, ja onhan tuo koira parhaimmassa kunnossa ikinä. Koitan vähintään kerran viikkoon tehdä jumppia ja lokakuussa mukaan tuli vielä toko-treenit, joten varsin monipuolista kropan käyttöä on Tikrulla. Marraskuussa käytiin koestamassa myös paikallinen vesijuoksupaikka, ja eiköhän tuokin ole jollakin tavoin  kuvioissa mukana varsinkin näin talvella.

Ensimmäiset kisat olivat lägilla 18.11. Olisi ollut tuplakin tarjolla, mutta menin itse sössimään agilityradalla. Yllätys oli kuitenkin suuri kun hyppyradalta irtosi nolla ja hetken aikaa oltiin kiinni sertissäkin. Lopulta sijoitus 2.,mikä sekin on Tikrun kanssa paras kolmosissa. Kyllähän ohjaamisessa näkyy epävarmuutta, mutta silti olen varsin tyytyväinen kisakauden aloitukseen.


26.11. oli vuorossa ensimmäinen kerta Hyvinkäällä. Halli oli hieman ahtaanpuoleinen ja tuomarin radat haastavat. Tikru oli harvoja koirakoita jolla oli tulos kahdelta radalta, vaikka ei näillä tuloksilla varsinaisesti juhlittu kun olivat yliaikanollia. Sijoituset 4. ja 5. Tyytyväinen olin varsinkin siihen että sain siirrettyä muutaman uuden ohjauksen treeneistä kisoihin. Ja toki Tikrun puomi oli hyvä.

Treenit jatkuvat ja koitan nauttia Tikrun kanssa agilitystä kun koirakin on vallan taitava. Jännä nähdä minne saakka taidot riittävät, vai onko taso karannut liian kauas viime vuosien aikana.