lauantai 28. toukokuuta 2022

Seitsemän poikkeuksellista vuotta Tikrun kanssa

Tikrukin täytti varkain 7v. Onnea sylihalinen <3 Kerkesin jo kertomaan lapsille että Tikru täytti 6v ennen kuin aloin miettimään ettei nyt pidä paikkaansa. Eikä pitänytkään, mihin ihmeeseen kaikki vuodet ovat menneet?

Poikkeuksellisen halittava koira ja kaikki ihanat vuodet poikkeuksellista koiraa. Vuosiin mahtuu niin minun kaksi raskautta kuin kaksi vauva-aikaa, pari isompaa tapaturmaa Tikrulla sekä yhteiskunnan pysäyttänyt korona. Joko koira on ollut toipilaana, omistajalla on ollut muita prioriteetteja tai yhteiskunta on asettanut omia rajoitteitaan. Oikeastaan vasta vuoden verran olemme treenaanneet normaalisti, joten pitäisi olla itselleen armollinen että on ihan OK että Tikru on vasta agilityssä kolmosiin noussut. Toisaalta tuntuu niin turhauttavalta, että kaikki nämä hukatut vuodet ovat valuneet sormien läpi.

Eikä me tänäkään vuotena päästä agilityn SM-kisoihin, ja hiukan katkerana päätin myös jättää piirimestaruuden väliin. Huhti-toukokuun vaihteessa huomasin ettei Tikru ollut ihan kunnossa, ja huolesta mykkyrällä vein koiran lääkäriin. Olin jo nähnyt silmissäni polvivamman tai jännevamman joten olin todella helpottunut kun kyseessä olikin "vain" varvasvamma. Joskin sekin on ikävän hidas parantumaan ja vaatii pitkää kuntoutusta. Vamma on aika tyypillinen agilityvamma, mutta en pysty sanomaan missä vaiheessa vamma on tapahtunut. Niin hyvin koira kompensoi kipeää jalkaa muilla jaloilla, vasta kun selkä alkoi mennä jumiin huomasin ettei kaikki ole kunnossa. Nyt takana on pitkä lääkekuuri ja kolme viikkoa kevyttä hihnaliikuntaa. Tästä aletaan pikkuhiljaa kasvattamaan liikunnan määrää ja jos kaikki menee hyvin niin agilityn pariin päästään joidenkin viikkojen kuluttua. Tärkeintä nyt tietenkin on saada koira kuntoon! Samalla kun kivun lähdettä etsittiin niin kuvatiin Tikrun lonkat, selkä, varpaat ja olat. Kaikki priimaa ilman nivelrikkoja. Selän spondyloosi puuttui virallisena ja nyt sekin on hoidettu ja koiranetissä näkyvissä.

Viikko sitten tuli myös mieluisaa postia Tikrun kansainvälisen muotovalion arvon vahvistamisesta. Nyt Tikru on siis virallisesti CIB, Pohj MVA ja liuta kansallisia muotovalion arvoja. Kovasti toivon saavani listaan myös agilityn valionarvoja, mutta sen tietää myöhemmin miten tämän haaveen kanssa käy.

Tikrun rennompi synttäriposeeraus

Minun haliainen, toivottavasti meillä on vielä saman verran terveitä ja aktiivisia vuosia edessä.