tiistai 30. maaliskuuta 2021

Tikrun tytöt

Tammikuun lopussa elin jänniä hetkiä. Jänniä hetkiä sen takia, etten ollut ottamassa itselleni kolmatta koiraa nyt, mutta ehkä olisinkin jos joukossa olisi mukava uros. Täytyy myöntää että olin hiukan pettynyt kun Tikrulle ja Kittylle syntyi vain tyttöjä, mutta toisaalta eipä tarvitse pähkäillä kolmatta koiraa. Kahden kanssa on hyvä, onpahan aikaa keskittyä nyt Tikruun. Vaikka olisihan tässä ollut juuri sopivasti kesän loppuun saakka aikaa olla kotona pennun kanssa....

Ihanainen Kitty, Royalgambler Magica de Spell, sai 27.1.2021 kaksi sievää tyttöä.

<3 & <3

Tajmadoran Hello Molly, 8vk

Tajmadoran Hello Dolly, 8vk

Tytöt tullaan näkemään näytelyissä ja toinen näistä kilpailee toivottavasti tulevaisuudessa Tikrun kanssa samoilla kentillä! 

tiistai 9. maaliskuuta 2021

Kerrankin nousujohteinen treeni!

 Olen ollut hiukan hukassa Tikrun treenien suhteen parin kuukauden ajan. Juoksupuomi eteni loppuvuodesta todella mukavasti, kunnes yhtäkkiä mikään ei sujunut ja koiran itseluottamuskin oli pahasti kadoksissa. Syytä tähän en ole edelleenkään keksinyt, ja tästä johtuen korjausliikkeiden tekeminen on ollut pitkä ja hidas tie. En varmasti ole vieläkään keksinyt kaikkia vaikuttavia osia, mutta suunta on ollut nyt hetken parempi ja tänään sitten olikin ihan superit treenit. Tämä teki hyvää varsinkin minulle. Vihdoinkin sain itsekin positiivista palautetta!

Parin kuukauden aikana havaitisin ainakin sen, että Tikru kestää edelleen hirveän huonosti toistoja. Alkujaan Tikrun treenit koostuivat 3-5 toistosta, nykyään sentään treeni voi olla 5-10min setti. Joulutauon aikana kun sain apukäsiä puomin madaltamiseen, päätin ottaa kaiken hyödyn irti ja treenasin Tikrun kanssa 2-3 settiä per treeni. Tämäpä ei ollutkaan ollenkaan hyvä juttu. Lähes kaksi viikkoa meni vielä ok, mutta sitten tulikin täysi stoppi. Palasin takaisin vanhaan systeemiin, eli treeneissä yksi maltillinen treenisetti maltillisella määrällä toistoja. Tekemisen meininki löytyi saman tien takaisin.

Havaitsin myös Tikrun takaliikkeissä jotain ponnettomuutta, joten Tikru kävi sekä fyssarilla (joitain kireyksiä) että osteopaatilla (pientä jumia). Ei siis löytynyt ihmelääkettä heiltä, mutta koiran fysiikan pitäisi olla ok. Lopulta käytiin myös eläinlääkärillä ja anaalit olivat täynnä. Mutta voiko tämäkään viedä treeneistä onnistumiset lähes kahdeksi kuukaudeksi? 

Puhuttiin myös muutaman ihmisen kanssa Tikrun herkkyydestä ja täältä löytyy ehkä todennäköisin mutta samalla myös vaikeimmin hanskattavissa oleva asia. Tikru on herkkä, todella pehmeä ja helposti passiivisuuteen tippuva koira. Agilityssä tämä voi näkyä esimerkiksi niin, että jos Tikru ei (jostain syystä) halua suorittaa putkea, niin jos koitan lähettää toisen ja kolmannenkin kerran putkeen niin koiralta menee fiilis ihan kaikkeen. Mutta jos annankin putken olla ja otan välissä vaikka hypyn ja siitä putkeen niin kaikki sujuu kuten pitääkin. Johonkin tiettyyn pisteeseen saakka voin "kukkahattutäteillä" ja kysytä Tikrulta että haluatko tehdä tätä, mutta jossakin vaiheessa mielestäni koiran pitää yksinkertaisesti tehdä pyydetty asia, ts totella käskyä. Mutta mikä tämä piste on? 

Tänään kuitenkin treeneihin, mitkä päätyivät täydelliseen menestykseen. Kerrankin treenit, jotka sujuivat lähes suunnitellulla tavalla. Ainoa soveltaminen piti tehdä puomien suhteen, sillä en pystynytkään treenaamaan haluamallani agimetin puomilla vaan treenipuomiksi vaihtui korkeampi smartin puomi. Päätin olla harmistumasta tai hermostumasta asiasta, vaan toteuttavani treenin kuten olin suunnitellut. 

Alkuun neljä toistoa laskevaa osaa heittopalkalla. Päätin kokeilla ilman targettia, jos tulisi ok osumat näinkin. Ja tulihan ne! Seuraavaksi neljä toistoa kokonaista puomia. Ensimmäisellä turhan korkea osuma, mutta suoritus muuten rennolla laukalla. Toinen suoritus jo parempi, kolmas vielä parempi. Neljäs suoritus aivan jackpot! Hetken mietin miten toimia, tehdäkö lisää mutta päätin lähteä kotiin. Alla video kokonaisista puomeista ja viimeinen toisto vielä hidastettuna. Tämä treeni jos mikä antoi uskoa että haluamani puomisuoritus on saavutettavissa ja vakiintumassa.



Loppuverryttely päästiin tekemään ihanan sankassa lumisateessa. Vaikka alkukuu antoikin jo esimakua keväästä niin onhan tämä nyt ihanaa että talvi jatkuu vielä, maaliskuu on kuitenkin vielä talvikuukausi.