maanantai 19. lokakuuta 2020

TOKOa Pieksämäellä

 Tästähän alkaa tulla tapa. Jälleen toko-kokeessa, tällä kertaa Pieksämäellä. Se on jännä miten asiat voi mieltää totaallisen väärin. Olen jotenkin ajatellut, että mökkiä lähimpänä isona paikkana olisi Jyväskylä, sitten ehkä Mikkeli tai Kuopio. Todellisuudessa lähinnä on Pieksämäki puolen tunnin ajomatkan päässä. Paikka on siis lähempänä kuin monet pääkaupunkiseudun agilitypaikat!

Tähän kokeeseen kerkesin jo hieman treenatakin. Kävin jopa kerran kenätälläkin. Muutoin treenasin lähinnä keittiössä kontaktinpitoa. Pelottavan vähän kerkesin tehdä kaukoja ja kapulan pitoa. Näillä eväillä taas kokeeseen...

Ensimmäistä kertaa hiukan hirvitti kun paikalla olosa vieressä oli todella iso rotweiler uros. Ja vielä kun uros otti jalat alleen kesken kaiken. Koira ei onneksi ollut mitenkään kiinnostunut varsin piskuiselta näyttäneestä Mörköstä. Tähän episodiin ei meidän koe kuitenkaan kaatunut, vaan siihen yksinkertaiseen asiaan ettei Mörkö syystä tai toisesta suostunut menemään paikalla olosta maahan. Tästä siis 0 ja heipat ykköstulokselle.

Yksilöliikkeissä Mörkö paineistui alkuun minulle tietämättömästä syystä, mutta taisteltiin kuitenkin seuraamisen (5) ja maahan menon (7) läpi. Luoksetulossa (9) näkyi vielä rippeitä epävarmuudesta. Kaukokäskyissä (8) koin itse epämukavuuden hetken kun ensimmäisen "käsky" sanan kuullessani päässäni kumisi vain tyhjyys. Käsky, mihin? Jätä koira? Laita maahan? No maahanpa tietenkin. Mörkö nousi istumaan ja meni maahan, mutta oma sekoiluni näkyi siinä ettei enää noussut ylös. Hypyssä (10) koin ahaa-elämyksen kun ennen omaa vuoroani hyppyä kokeillessa (varsin järkevää treenata ennen koeatta...) havaitsin että Mörkö kiertää hypyn hyppy-käskyllä mutta suorittaa oikein yli-käskyllä. Kapulan pidosta (10) ei ollut tuomarilla sanottavaa. Kokonaisvaikutus 9. Näillä eväillä 130 pistettä, ilman paikkamakuta. Myönnän että tuli kerran jos toisenkin mietitty jos... olisi ollut helposti mahdollisuus ykköst-tulokseen.

Mökki lokakuun pimenevässä illassa. Selän taakse laskeutunut aurinkio sai aikaan hauskan efektin, ikään kuin mökin takana olisi suurempikin valon lähde.

Tikru roskanaama