lauantai 29. joulukuuta 2018

Mörkö 9v

On se vain käsittämätöntä, että taas tulee vuosi täyteen. Toivottavasti alkava vuosi on ennen kaikkea terveyttä täynnä ja onnekas harrastamisen suhteen!

Syksyllä 2018

perjantai 28. joulukuuta 2018

Koirien aikainen talvitauko

Pidän tavallisesti koirilla reilun kuukauden talvitauon harrastuksista tammikuussa. Tämä ihan itsekkäistä syistä, eli joulukiireiden jälkeen en halua hetkeen täyttää kalenteria oikeastaan minkäänlaisilla pakollisilla menoilla. Usein tauko ajoittuu myös kovien pakkasten ajalle, milloin ei muutenkaan pystyisi treenaamaan agilityä. Tänä vuonna koirat saivat taukonsa marras-joulukuussa, kun omistaja lähti perheineen reissulle maapallon toiselle puolelle. Kolme viikkoa Australiassa ja viikko Singaporessa oli kyllä mahtava katkos arkeen. Säiden puolesta ei ollut aivan onnistuinein ajankohta, sillä Ausseissa oli historian kylmintä, tuulisinta ja sateisinta. Säitähän ei voi valita ja näilläkin säillä saatiin hyvä loma aikaiseksi.

Kummatkin koirat olivat omissa hoitoperheissään (liiankin) lellittyjä, rakastettuja ja äärimmäisen hyvin lenkitettyjä. Voin ihan rehellisesti sanoa, että kummankin koiran kunto vaan parani hoidossa. Takaisin kotiin tullessa molemmat näyttivät hieman nyrpeää naamaa kun joutuivat luopumaan ainoan koiran paikastaan, eikä ikävä kyllä yhteenotoiltakaan vältytty. Tiedä sitten oliko yhteenotto (osa)syynä siihen, että Mörkö valitettavasti aloitti arjen sairaslomalla kun onnistui satuttamaan selkänsä lihaksiston.  Mörkön kanssa ollaan otettu nyt rauhallisesti ja kisasuunnitelmat on siirretty jonnekin tulevaisuuteen. Samalla tämä oli ikävä mutta hyvä muistutus siitä, ettei Mörköllä ole enää kovinkaan paljon kisauraa jäljellä. Terve vanhuus on kuitenkin ehdottomasti se tärkein tavoite.

Tikru pääsi heti koituduttuaan messariin sunnuntaina Hans Boelaarsin arvosteltavaksi. Valloittava herrasmies, joka ei jakanut missään rodussa SAta muille kuin luokkavoittajille. Tikru oli yllätyksekseni valioiden kolmas, taakse jäi hienoja koiria. Meillä oli ihan älyttömän hauskaa kehässä :) Heti seuraavana päivänä oli Mörkölle tarkoitettu Mari Mäkelän yksäri, johon oppilaaksi pääsi Mörkön saikun takia Tikru. Oli tosi kannustavaa huomata, että Tikrulla on paljon taitoa pieninä palasina. Nyt vaan yhdistelemään palasia ja painopistettä siirtämään enemmän ratatreeniin.

Australian reissu harvinainen lämmin päivä. 

Etsi kenguru.
Sateen ei annettu lannistaa.


Ensimmäinen bongaamani villikoala.

Singaporen Gardens by the Bay





Saatiin mahdollisuus ruokkia norsua!

Lentotunteja tuli paljon. Lentoja 5kpl.